Yağız Yücel / Anadolu Grubu Kurumsal İlişkiler ve Medya İletişimi Yöneticisi

Kabul etmeliyim ki yemek yemek benim için hiçbir zaman karın doyurmaktan ibaret olmadı. Benim için önce insanın masada gözü doymalı. Bir restorana girdiğimde, masaların konumundan duvarda asılı resimlere, peçetelerin renginden çatal bıçakların masada durup durmadığına kadar her ayrıntıya dikkat ederim. Benim için bunların hepsi, yemeğin lezzetini destekleyen bütünün birer parçalarıdır. Yurt dışında bu deneyimin bütününe “Fine dining” diyorlar. Yemek yeme ritüeline olan bu merakım sayesinde genelde bugüne kadar çalıştığım şirketlerimin çoğunda öğle yemeklerini çevre restoranlarda yerdim. Öğle arasında bir saatlik zamanda yemekten ve iş arkadaşlarımla sohbetten en fazla nasıl keyif alırım diye düşünürdüm. Ta ki, Anadolu Grubu’nda çalışmaya başlayana kadar. İlk iş günümde, “Bu yemekhanede bir tatil köyü havası var” dedim. Konsepti ve yemeklerin lezzetini deneyimleyince ise burasının aslında bir “Yemekhane” olmadığını anladım.

Yakın zamanda bu duygularla, yeme-içme portalı Mekanist’in gurularını restoranımızda ağırladık. İstedik ki, bizim çalışan olarak her gün yaşadığımız bu ayrıcalığı, dışarıdan gelen ve yeme-içme konusundaki yorumlarına güvendiğimiz dostlarımıza da yaşatalım. Mekanist gurularının şirket restoranımızın kapısından içeri ilk adım attıkları andan, kahvelerimizi yudumladığımız yemeğin son noktasına kadar yüzlerinde duran mutlu ifadeyi unutmam çok zor.

yagiz_yucel_blog_gorsel_2

Sonuçta her gün farklı farklı mekanlarda tadım yapan bu gurme grup, tek hedefi çalışanını ve çalışanlarının misafirlerini mutlu etmek olan Anadolu Grubu Genel Merkezi Şirket Restoranı’ndaki tadımdan etkilenmişlerdi. Her türlü lezzeti en büyük ustaların ellerinden tadan bu grubun güzel yorumları, bana bir kez daha Anadolu Grubu’nda çalıştığım için ne kadar şanslı olduğumu hissettirdi. Sadece yeme-içmeye meraklı olduğumdan değil. Bana bunu hissettiren, küçük detaylarla çalışanlarına verdiği değeri hissettiren, çalışan bağlılığının artık sadece alışıldık insan kaynakları projeleriyle olmayacağının bilincinde olan bir grubun mensubu olmanın verdiği ayrıcalık duygusu.

Günümüzde özellikle “Y jenerasyonu” çalışan gücü için mutlu çalışma ortamı çok önemli. Anadolu Grubu’nun “İş’te mutluluk” anlayışının en önemli parçalarından biri ise, her gün yeni lezzetlerle oluşan menüsü, şık bir restoranı aratmayan ortamı ve güler yüzlü ekibiyle Anadolu Grubu Genel Merkez Şirket Restoranı…

Bir yorum yapılmış

  1. Avatar Özgür Yıldız 23/07/2015 14:31 tarihinde yazdı

    Böyle bir restoranımız olduğu için çok şanslıyız. 🙂

Yorumlarınızı bekliyoruz

e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*