Selim Güven / Anadolu Vakfı Genel Müdürü

Günümüzde vakıflar, kısa vadeli ve acil gereksinimleri karşılamanın ötesinde, toplumsal kalkınmayı destekleme ve toplumun yaÅŸam koÅŸullarını iyileÅŸtirme konularına giderek daha fazla önem veriyorlar.  Bu geliÅŸim sürecinde, Anadolu Vakfı’nın misyonu da yaÅŸam kalitesini yükseltecek farklar yaratmak…

Teknoloji ve bunun altyapısını oluşturan bilgi, artan bir hızla üretiliyor ve yine günümüz iletişim olanakları ile aynı hızla tüm dünyaya yayılıyor. Toplumların gelişmesini ve kalkınmasını sağlayacak olan ana faktörün, farkı yaratacak olan insan ve o insana sunulan altyapı ve olanakların yarattığı toplam değer olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle bağışçılarımız ve işbirliği yaptığımız kurum ve kuruluşların destekleri ile Anadolu Vakfı’nın odak noktasına, var olan maddi ve manevi olanaklarımızı, geleceğimiz olan çocuklar ile gençleri, onları hayata hazırlayan öğretmenlerimizi koyuyor,  tüm toplumu kavrayan sağlıklı bir sosyo-kültürel gelişme sağlamayı hedefliyoruz.

Demokrasi kültürü, uzlaşma ve hoşgörü yaklaşımı, sürdürülebilir kalkınma, inovasyon gibi çağdaş değerler; liderlik, proje geliştirme, şeffaflık ve hesap verebilirlik, sunum ve iletişim gibi yetkinlikler, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de öne çıkıyor ve gelişim yolculuğunda vazgeçilmez faktörler olarak dikkat çekiyor.

Bu bağlamda, sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon; girişimcilik yaklaşımı ve tekniklerini, kamusal alana uyarlayarak sosyal problemlere kalıcı ve sürdürülebilir çözümler üretmeyi sağlıyor.  Sorunları tek tek ele almaktansa, temel sorunu kökten ortadan kaldıracak çözümleri yaygınlaştırıp, kalıcı kılacak değişimleri başlatmayı hedefliyor. Sosyal girişimlerde temel başarı ölçütü kar değil, toplumsal değişim ve yaratılan toplam faydadır. Gençlerin toplumsal sorunlara sahip çıkan ve bu yönde çözümler geliştiren bireyler olarak yetişmeleri açısından sosyal girişimcilik ve sosyal inovasyon, güncel ve etkin yaklaşımlar olarak öne çıkıyor.

Anadolu Vakfı, geçmiş 35 yılda yaptığı 50’nin üzerinde eser, verdiği 20.000’i aşkın burs, kurduğu Anadolu Sağlık Merkezi ve sağladığı onbinlerce bedelsiz sağlık hizmeti ile Anadolu’nun Vakfı olma hedefini başarıyla sürdüyor. Sürdürülebilir projelere odaklanan, ortak aklı benimseyen, sosyal etkisi güçlü, kullandığı kaynağı sosyal girişimci yaklaşımıyla yönetebilen ve kalıcı çözümlerle toplumun daha fazla ve sürekli desteklediği bir sosyal değer ve bağışçılık platformu olabilme hedefimizi, tüm hayırseverlerin destekleriyle, hep birlikte geliştirerek sürdüreceğimize inanıyorum.

Yorumlarınızı bekliyoruz

e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*